„Az egészséges táplálkozás az aktív, egészsége életmód egyik legfontosabb része”

„Az egészséges táplálkozás az aktív, egészsége életmód egyik legfontosabb része”

Hazánkat is a világszerte megfigyelhető mértékben érintik az úgynevezett civilizációs betegségek. A túlsúly és az elhízás a felnőttek 65% sújtja. A gyermekek 20-30%-a rendelkezik kisebb-nagyobb súlyfelesleggel.
Az egészséges táplálkozásnak minden életkorban alapvető jelentősége van!

Bár az egészséges táplálkozás alapjai meglehetősen egyszerűen elsajátíthatóak, de a népszerű diéták és a fogyókúrás trendek növekedése összezavarhat bennünket. Valójában ezek a tendenciák gyakran elvonják a figyelmet a legfontosabb táplálkozási elvekről.

Fontos, hogy az egészséges táplálkozás betartásával drasztikusan csökkenthető az esélye a szívbetegségek és a rák kialakulásának, a világvezető gyilkosainak.

Annyi energiát jutassunk a szervezetünkbe, amennyire szükségünk van: nem többet, nem kevesebbet. Ez a tápanyagok megosztásának kiegyensúlyozott arányával érhető el.

Egészségfejlesztési Irodánk előadásain megismertetjük Önökkel, hogy milyen arányban szükséges fogyasztanunk fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat, a szervezet egészséges egyensúlyának fenntartása érdekében.
A program során érintett témák:
• Az egészséges táplálkozás alapjai, tápanyagok ismertetése
• Étrendtervezés egyénre szabva
• Ételtolerancia, ételallergiák
• Egészséges ételkészítési technikák ismertetése