Elárulom nektek a kedvenc céklás receptemet. Ez egy majonézes saláta, aminek négy összetevője van: a cékla, az alma, a majonéz és a tejföl. Ennyi, viszont ez az édes-savanyú kombináció a legunalmasabb sült húsokat is szuper lakomává varázsolja. A maradékot meg elviheted másnap a munkahelyedre, még egy szelet pirítóssal is rendes kajának számít, másnap pedig még finomabb is . Remekül beilleszthető a karácsonyi menübe.
Hozzávalók adaghoz:
50 dkg cékla 50 dkg savanykás alma 4 ek majonézmás fél dl tejföl
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
Az almát is meghámozzuk, kimagozzuk, és cikkekre vágjuk.
Áttoljuk őket a kutteren / robotgép reszelőjén, vagy egyszerűen lereszeljük. Ebben az esetben nem kell cikkekre vágni, hanem minél nagyobb, annál jobb, és az alma magházát is körbe lehet reszelni, nem kell kimetszeni.
Az almás-céklás keverékbe belenyomjuk a majonézt, jól elkeverjük. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, és már kész is.1 ízlés szerint só&bors
Előkészítési idő: 15 perc